Het cybercafé is een project van het National MS Center Melsbroek en kreeg de naam "Bre@king the isolation" ("Doorbreek de afzondering").
Het heeft tot doel patiënten te helpen meer onafhankelijk te worden door toedoen van de computer en vooral door het gebruik van het internet. Er wordt op een eenvoudige manier de basis aangeleerd van internet, e-mail enz. en ook Microsoft software komt regelmatig aan de orde. Er is ook een "Wegwijzer door de verschillede websites" beschikbaar met die gewerkt kan werden.

Het cybercafé beschikt over zeven computers.


5 Dell - Intel Core 2 Duo 3,00 GHz, 3,25 GB met Microsoft Windows XP Professional system met 5 Dell schermen (19”)

2 HP - Intel Pentium 4 2,60GHz, 512 MB met Microsoft Windows XP Professional system met 1 Philips schermen (19”) and 1 HP scherm (17”)
 Voor patiënten met beperkte mogelijkheden is er aangepast materiaal. Zo is er een joystick die men kan bedienen met de kin.
Patiënten die verblijven in het centrum kunnen via de pc communiceren met hun familie en vrienden. Via pen-pal komen ze in contact met mensen van over de hele wereld. Ook wordt er regelmatig informatie opgezocht over MS. Belangrijk is ook het aanleren van e-banking. Het geeft de patiënten een goed gevoel van eigenwaarde. En spelletjes zijn ook dagelijkse kost in het cybercafé.
De computers worden ook gebruikt om het magazine "uit en thuis" te maken dat handelt over verschillende aspecten van MS. Het wordt uitgegeven door IMSO en is bestemd voor hun leden.

TERUG